Culinary Tourism-koulutus alkaa 28.3.2017

 

teurastamolla
Ullis luuttusi, Anu kärtsäsi paprikoita, Ragni pilkkoi, Virve maisteli ja Hani toimi esiliinana viime keväänä, kun Helmi-oppaat opiskelivat eväiden tekoa Teurastamon kuuman grillin äärellä.

Matkailijan pitää syödä ja matkoilla ruoan pitäisi olla ihanaa, uutta ja elämyksellistä. Aterian pitäisi ylittää odotukset ja aiheuttaa asiakkaassa tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta. Afrikan safareilta saatu palaute kertoo, että asiakkaat ovat valmiita kestämään primitiivisiä olosuhteita, pitkiä vaelluksia, ulkovessoja ja vaikka pari päivää ilman suihkua – kunhan eväät ovat kunnolliset. Suomessa nokipannukahvit ja voipaperiin pakatut retkieväät toimivat erinomaisesti.

rengas_kahvi

Matkailuammattilaisten ja herkkuammattilaisten yhteistyö käynnistyy Perho Liiketalousopiston kurssilla maaliskuussa. Tässä linkki: Culinary Tourism- ohjelmaan

Culinary-opastettuja ruokakierroksia

Ruokaan liittyvät opastukset Helsingissä ovat suosittuja ja niitä järjestävät mm. HeathersHelsinki ja Skafur Tour. Ja ruokaopastuksia järjestetään kaikkialla maailmassa – matkalla pitää saada mahdollisuus tutustua kulttuuriin ja maistella paikallista ruokaa: Ruokaretkiä järjestetään New Yorkissa: www.foodsofny.com/, Istanbulissa Istanbul , kaikkialla Espanjassa ja Pohjoisessa esimerkkinä Responsible Travelin koko Pohjois-Kalotille ulottuva culinary-matkaohjelma. Suomessa ruokateemaisia ohjelmia tarjotaan varsin vähän.

Indonesian kiinalaisilla oli nälkä

chinese_meal
Sanotaan että kiinalaiset syövät kaikkia nelijalkaisia paitsi pöytää. Eikä raaka-aineella tarvitse olla jalkojakaan. Kiinalainen keittiö!! Voi kuinka paljon hyvää!

Opastin viime vuoden helmikuussa perhettä, jotka olivat lentäneet Finnairilla maapallon toiselta puolelta ja olivat matkalla Lappiin. Helsingin pysähdyksen ajaksi he olivat tilanneet ruokakierroksen. Tapasin seurueen; isä, äiti, designia opiskeleva tytär ja hänen ystävättärensä Pohjoisespalla ja heillä oli kova nälkä. He sanoivat: Voimmeko ensin mennä kiinalaiseen ravintolaan syömään ja vasta sen jälkeen ruokakierrokselle. No kyllähän se kävi. Minne mennä? Viime talvena oli vielä vanha Peninsula paikallaan Katajanokalla ja sinne menimme. Interiööri oli aika nuhruinen ja kulahtanut, mutta ruoka oli oikein hyvää ja sitä oli riittävästi. Ja kun asiakkaat olivat kylläisiä,  ennen varsinaista culinary-kierrosta he halusivat katsella kaupunkia ja shoppailla.

minnaparikalla
Minna Parikan kengät ja laukut ja koko kauppa ovat ihania!

Kävimme pitkin Esplanadia, Artekin kauniit pöydät ja tuolit olivat kiinnostavia asiakkaiden mielestä samoin Iittalan kattaukset, kauniit aterimet, maljakot ja lasit. Ja Finlaysonin ja Marimekon tekstiilit.

vieras-kalamaistiainen
Hakaniemen hallissa opas osti vieraille erilaisia maistiaisia, joita kauppiaat antavat mielellään pieninä annoksina. Pikkelöity kala oli herkullista makean mallasleivän kanssa.

Sesongin herkut

Työväentalon Graniittilinna-ravintolan sesonkiherkkua oli varattu asiakkaille maistiaisiksi: blinejä monilla erilaisilla täytteillä. Ja blinejä sai syödä niin paljon kuin jaksoi:blinit-pieniBlinien kanssa tarjoiltiin muikun mätiä, punasipulisilppua ja smetanaa, rouskusalaattia, rapusalaattia, graavisiikahakkelusta ja vuohenjuustoa. Vierellä vielä äkkisuolaista venäläistä kurkkua ja hunajaa dipattavaksi.

Työväentalon Juttutupa on myös merkittävä kulinaarikohde ja siellähän sijaitsee myös se kuuluisa pöytä, jonka ääressä V.I.Lenin on juonut jotain yhdessä Otto-Wille Kuusisen kanssa.

vieraat-1
Työväentalon tornista näkyy kauas ympäri Helsingin keskustaa.

 

Kuvat: Ulla-Maija Rouhiainen.

Kuva: Kiinalainen ateria, https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Chinese_meal.jpg

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Culinary Tourism-koulutus alkaa 28.3.2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s